maanantai 21. syyskuuta 2015

Tere! Työssäoppimisen opintomatkalle Tallinnaan

Kesän toisessa työharjoittelussani otin pienen aikamatkan taaksepäin omassa työelämässäni ja palasin muutaman vuoden takaisiin töihini matkatoimiston tiskin taakse. Matkatoimistotyö tuli tänä kesänä ajankohtaiseksi, kun minua pyydettiin kesän sesonkiajaksi töihin matkatoimistoon. Olen vuosien saatossa jo vähän luopunut ajatuksesta palata joskus takaisin matkailualalle, mutta nyt otin haasteen kuitenkin vastaan ja päätin samalla selvittää omia fiiliksiäni siitä, miltä alalla työskentely tuntuu nykyään. Toivottavasti minulla on työskentelyni jälkeen vastauksia omiin kysymyksiini ja tämä jakso selkiyttäisi ajatuksiani, kun pohdin omaa tulevaisuuttani.

Sattumalta samaan ajankohtaan osui "pakottava tarve" lähteä käymään pienellä porukalla Tallinnassa... Onneksi työantajani on joustava ja hän antoi idean toteuttaa Tallinnan-matkan ns. opintomatkana. Neljän hengen ryhmänä lähdimme siis tutustumaan kahdeksi ensimmäiseksi työpäiväkseni kesäiseen Tallinnaan!

Tallinnan vanhakaupunki on aina yhtä tunnelmallinen paikka,
käydä vaikka jollakin mukavalla terassilla
lämmittelemässä kesäillan viilentyessä. 

Opintomatka ei ollut ollenkaan huono idea ja näin jälkeenpäin olenkin tyytyväinen, että reissu tuli tehtyä. Matkan kokemusten perusteella pystyin töissä antamaan monenlaisia vinkkejä, esim. hotelli-, ravintola- ja ostostarjonnasta Tallinnan-matkaa varaaville asiakkaille. Vinkiksi tässäkin kaikille: kannattaa kävellä välillä vähän poispäin Viru-keskuksen alueelta ja suunnata kohti Solaris-kauppakeskusta. Solaris-keskuksen tyylikkäällä kattoterassilla kelpaa nautiskella mahtavista näköaloista, hyvistä ja kohtuuhintaisista pikkupurtavista sekä juomista ja nauttia kaupungin tunnelmasta!