tiistai 16. helmikuuta 2016

Ideoita + elämyksiä = messulöytöjä Saksasta!

Aloitin vuoden 2016 matkustamalla Saksaan, joka on ehdottomasti yksi Euroopan lempimaistani. Alkuvuoteeni on jo vuosia kuulunut messukäynti Domotex-messuilla Hannoverissa. Domotex-messut ovat matto- ja lattiapäällysteiden isot kansainväliset ammattilaismessut ja näillä messuilla saa ihastella kaiken maailman mattoja monta päivää! Jos messut eivät ole ennestään tuttu asia, kannattaa käydä tutustumassa tapahtumaan ja kuviin osoitteessa www.domotex.de.

Omat suosikkihallini Domotex-messuilla ovat vuodesta toiseen ns. aitomattohallit, joissa myydään aitoja käsinsolmittuja itämaisia mattoja jälleenmyyjille ympäri maailmaa. Saan työni puolesta olla mukana todella mielenkiintoisessa projektissa, eli ostamassa mattoja myyntiin Suomeen. Aitojen mattojen lisäksi messuilta ostetaan konetekoisia mattoja lähinnä eurooppalaisilta valmistajilta ja lisäksi myös Aasian maista. Mattojen lisäksi messuilla on tarjolla monta hallillista parketteja, laminaatteja, kokolattiamattoja ja muita lattiapäällysteitä. Domotex-messut ovat aina mahtava kokemus ja ilmapiiri koko Hannoverin kaupungissa on messujen aikaan kansainvälinen: joka kerta tapaa mielenkiintoisia ihmisiä eri maista. Tällä kertaa tutustuin iltaruokailun yhteydessä (ravintola oli niin täynnä, että pöydät täytettiin jokaista paikkaa myöten) samassa pöydässä illastaneisiin kreikkalaisiin puualan ammattilaisiin, jotka hankkivat puuta ympäri maailmaa ja valmistavat lattiavaihtoehtoja eri puulajeista. Meillä oli mielenkiintoisia keskusteluja monesta eri aiheesta ja vallan hauska ilta!

Samalla Saksan-matkallani vierailin myös imm Cologne -messuilla, eli kansainvälisillä huonekalumessuilla Kölnissä. Messujen nettisivut löytyvät osoitteesta www.imm-cologne.com, kannattaa käydä katsomassa ainakin kuvia ja lukemassa blogeja. Olen käynyt näilläkin messuilla aikaisemmin, en tosin vuosittain kuten Domotexissa, ja tällä kerralla sisustusmyynnin opinnot vaikuttivat selvästi mielenkiintooni: katselin aivan erityisellä innostuksella messuosastoja ja niiden visuaalisia elementtejä. Isoilla kansainvälisillä messuilla näkee todella huikeita osastoratkaisuja ja somistuksia! Isoilta osastoilta bongasin monia mielenkiintoisia yksityiskohtia ja ideoita, joita voisi joskus hyödyntää näyteikkunoissa tai vaikka myymäläsomistuksissa. Vaikka messuosastot olivat isoja ja somistukset osastojen kokoon suhteutettuja, eli todella isoja ja runsaita, näitä ideoita voisi "pienentää" myös pienempään mittakaavaan. Ehkä näilläkin nurkillä näkyy joskus kangastilkuista tehtyjä pintoja, sängynjousia seinällä, vanulla päällystettyjä riisipaperivalaisimia tai maalattuja metallitölkkejä katossa? Itse haluaisin joskus kokeilla näitä ideoita jossakin sopivassa projektissa, vaikka pienessäkin...
Runsaus ja epäsymmetrinen asettelu lisäävät näyttävyyttä

Melkein kuin lumipalloja! Silti kuitenkin vain valkoista vanua tavallisen riisipaperivalaisimen pinnassa.

Kangastilkuilla päällystetty iso seinäpinta kevään pastelliväreissä


Vanhoista patjoista voi kerätä "vieterit" talteen ja tehdä näyttävän seinäpinnan. Tässä toteutuu samalla trendikäs kierrätysajatus.