sunnuntai 22. marraskuuta 2015

Koruja messuosastolle - syksyn haastavin harjoitusprojekti

Syksyn aikana olen työstänyt monenlaisia harjoitusprojekteja opintoihini liittyen. Isoin urakka minulle itselleni oli messuosastotehtävä, jossa suunniteltiin messuosasto tulevan kevään Forma-messuille ja ihan oikealle yritykselle. Eivät ne muutkaan projektit helposti syntyneet, mutta niistä asiaa vähän myöhemmin...

Messuosastoyritykset jaettiin arpomalla ja sain arvonnassa Raitavaara Oy:n, joka oli itselleni ennestään tuntematon yritys, mutta onneksi on google: yritys on Itä-Suomessa sijaitseva pieni korujen valmistaja, jonka valikoima vaikuttaa mielenkiintoiselta, mutta vaikealta messuosastoprojektia ajatellen. Miten osaisin täyttää ison osaston myyvästi pienillä koruilla? Tuskailin aikani asian kanssa, kunnes päätin ottaa yhteyttä yrittäjään, ehkä sieltä tulisi jotain apuja. Pyysin materiaalinäytteitä, jotta saisin projektiini jotain konkreettista, jolla voisin asiaani havainnollistaa. Olinkin erittäin tyytyväinen, kun yrittäjä suhtautui asiaani positiivisesti ja sain postissa kirjekuoressa erilaisia puisia koruhelmiä nauhoihin punottuina sekä korujen pakkaamiseen ja esillepanoon liittyviä materiaalinäytteitä. Näitä pyörittelemällä kehittelin messuosastoidean, jossa yhdistyy Raitavaaran korumallisto ja keväisen luonnon elementit.

Messuosastotyö toteutettiin piirtämällä osastokuva ja pohjapiirros mittakaavassa ja tekemällä näistä esityskelpoinen planssi, eli esitysversio. Työhön laadittiin lisäksi kirjallinen osuus, jossa selvitettiin messuosaston ja messuille osastumisen yksityiskohdat, budjetit yms. tiedot. Kirjoittaminen on helppoa, mutta piirtäminen vaikeaa! Piirsin ensimmäisen luonnoksen ruutupaperille, jolloin sain sen aika hyvin mittäsuhteeseen. Varsinainen piirros piti tietenkin tehdä valkoiselle paperille, joten silloin iski valkoisen paperin paniikki. Luonnos ja idea olivat  valmiina, mutta miten saisin "luotua" ne uudelleen tyhjälle paperille? Tietenkin piirtämällä luonnoksen ikkunaa vasten läpi! Ei kai keinojen niin väliä ole, kunhan lopputuloksen saa paperille...?!?

Urakka oli kokonaisuudessaan iso ja trendisanaa käyttäen haastava, mutta mielestäni selvisin siitä kuitenkin hyvin. Olen itse työhöni ja lopputulokseen tyytyväinen, toivottavasti saan vielä myöhemmin palautetta opettajalta ja yrityksen omistajalta.

Keskeneräisyyttä ja projektin työstämistä...

... visuaalisen esitysversion lopputulos (planssi).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti